Categoria A1 - Scoala de soferi Dacar

Categoria A1

Descrierea categoriei:
1. Motociclete cu cilindree maxima de 125 cmc, cu putere maxima de 11 kW si cu un raport putere/greutate de cel mult 0.1kW/kg;
2. Tricicluri cu motor cu putere maxima de 15 kW.

Varsta minima pentru obtinerea permisului de conducere: 16 ani.

Cursurile de conducere se pot incepe cu cel mult 3 luni inainte de implinirea varstei de 16 ani.

Pentru inscrierea la cursuri, precum si pentru sustinerea examinarii, candidatul cu varsta mai mica de 18 ani va trebui sa detina o procura notariala semnata de ambii parinti, prin care acestia isi dau acordul pentru efectuarea orelor de conducere si sustinerea examenului.


Perioada minima de scolarizare: 4 saptamani (in conditiile in care vremea permite efectuare orelor de pregatire practica).

Pregatire practica: Cursantul va sustine un numar de 13 sedinte de conducere atat in poligon, cat si pe traseu in care va parcurge un minim de 60 km/ total scoala.

Examenul auto: Examenul pentru obtinerea permisului de conducere consta in sustinerea unei probe teoretice de verificare a cunostintelor, respectiv in rezolvarea unui chestionar cu 20 de intrebari, in 20 de minute, cu minim 17 raspunsuri corecte pentru promovarea acestui examen si a unei probe practice de verificare a aptitudinilor si comportamentului, impreuna cu un examinator din partea DRPCIV.

Proba practica este compusa din proba de poligon si proba traseu. Examinatorul va da indicatii candidatului prin casca si va observa cu atentie respectarea regulilor de circulatie, precum si aptitudinile acestuia dintr-o masina a scolii aflata in spatele candidatului.

categoria A1

Motocicleta Honda Rebel 125
Categoria: A1
Capacitate motor: 125 cc
Instructor: Rogin Octavian Alexandru

Ne puteti contacta prin telefon la numarul - 0743.615.273 sau puteti trimite un mesaj pe adresa de e-mail: ss_dacar@yahoo.com si va vom contacta in cel mai scurt timp.